Koronavirustestit Kainuunmeren Työterveydessä

Teemme koronavirustestejä työterveyshuollon ammattihenkilön lähetteellä. Näytteenotto on käynnistynyt ma 20.4.2020 Kajaanin toimipisteessä Tehdaskatu 11, katutasossa. Näytteenottoa ei järjestetä muissa kunnissa.

Kenelle

Testi on tarkoitettu asiakkaillemme, joilla on akuutti hengitystieinfektio. Mikäli haluat tarjota testausmahdollisuuden henkilöstöllesi, laita sähköpostiviesti Aija Juntuselle tai Eija Alatalolle. Tämä nopeuttaa testaukseen pääsyä.

Koronavirustesti

Koronavirustesti tehdään nenänielusta taipuisalla pumpulitikulla. Näytteestä osoitetaan viruksen nukleiinihappoa. Positiivinen tulos osoittaa, että testattava on saanut tartunnan. Negatiivinen tulos ei kuitenkaan täysin sulje pois tartuntaa. Jo näytteenottotilanteessa testattava saa ”Ohje koronaviruksen vuoksi karanteeniin määrätylle” -ohjeen. Häneen ollaan yhteyksissä työterveyshuollosta tulosten saavuttua ja annamme jatkohoito-ohjeet.

Lähete testiin

Lähetteen saamiseksi testattavan tulee olla yhteyksissä akuuttiyksikkömme työterveyshoitajaan, jolle voi varata etävastaanottoajan netin kautta (kmtt.fi/sähköinen ajanvaraus/varaa aika/ kirjaudu sisään/ sairaus tai oire/työterveyshoitajan etävastaanotto/toimipaikka: Kajaani, 20 min vastaanottoaika) tai soittamalla puhelimella 08 61567311. Testattava saa ajanvarauksen testiin saapumiselle.

Testiin saapuminen

Testaukseen tullaan Tehdaskatu 11:sta, työterveyshuollon ns. taka-oven sisäänkäynnin kautta. Testiin tulijoille on varattu 2 autopaikkaa testipaikan välittömässä läheisyydessä ja ne on merkitty kylteillä. Testattava odottaa ulkopuolella tai autossa. Testaaja tulee hakemaan hänet näytteenottoon.
Testaustoimipiste on avoinna ma- to klo 8-16 ja pe 8-15.

Koronavirustestin hinta

Covid- 19 (nCOVNho) testin osalta työterveyshuolto laskuttaa Kainuun sotea ja se on testin osalta maksuton työnantajalle, mikäli työntekijä on kainuulainen. Työterveyshoitajan suorittama näytteenotto maksaa 30 euroa, joka ohjautuu työterveyshuoltokuluna Kelan korvausluokka 2:n. Mikäli työntekijä ei ole kainuulainen, testin hinta on 136,50 euroa.
Tutkimus -CV19NhO vastataan tyypillisesti kolmen vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Lisätietoja

Omalta työterveyshoitajalta tai Aija Juntunen (aija.juntunen@kmtt.fi) tai Eija Alatalo (eija.alatalo@kmtt.fi )

Skip to content