Uratarina

Työterveyshuollon erikoislääkäri Saila Koikkalainen

Valokuva: Rami Valonen

Olen työterveyshuollon erikoislääkäri ja paljasjalkainen kainuulainen. Kävin opiskelemassa Kuopion lääketieteellisessä tiedekunnassa, vaikka olisin kovasti halunnut jäädä synnyinseuduilleni. Löysin savolaisen miehen ja lähes parin kymmenen vuoden muualla asumisen jälkeen olen viimein päässyt takaisin Kajaaniin.

Monet kainuulaiset ovat kotiseuturakkaita ja Kainuun vaaramaisemaan on helppo ihastua. Luontoyhteys tuo voimavaroja työelämään ja rentouttaa. Harrastukseni polkujuoksu onnistuu erinomaisesti Kainuussa. Myös kaupungin palveluita on Kajaanissa riittävästi kolmilapsisen perheeni toiveisiin. Avoimella asenteella olen löytänyt uusia tuttavuuksia.

Kainuunmeren Työterveydestä kuulin ensimmäistä kertaa Itä-Suomen lääketiedepäivillä, jossa tapasin mukavan kollegan Satu Suorsa-Peltosen esittelemässä Kainuunmeren Työterveyttä. Siitä vierähti vielä parisen vuotta muuttoon aikaa, kunnes mies sai töitä Kajaanista. Muistijälki oli jäänyt Sadun tapaamisesta ja otin yhteyttä Kainuunmeren Työterveyteen. Halusin nimenomaan kuntien omistamaan työterveyshuoltoon töihin.

Kainuunmeren Työterveydessä minut on otettu lämpimästi vastaan. Olen työskennellyt Kajaanin, Sotkamon ja Suomussalmen toimipisteissä ja kaikkialla työkaverit ovat olleet aivan mahtavia. Eri ammattilaisten ja työntekijöiden välinen työskentely on Kainuunmeressä jouhevaa ja antoisaa. Omaan työhön on hyvin mahdollisuuksia vaikuttaa ja työaikaansa on pystynyt säätelemään arkeen sopivaksi. Myös kiinnostuksen kohteita huomioidaan hyvin.

Lääkäripula Kainuussa on jatkuva ja myös tämän vuoksi koin tärkeäksi palata takaisin juurilleni. Muitakin työterveyshuollon ammattilaisia otetaan täällä ilolla vastaan.

Katso avoimet työpaikat