Uratarina

Vastaanottohoitaja Satu Määttä

Minulla on takana pitkä, 20-vuotinen työura kotihoidon parissa. Jonkin aikaa mielessä oli kuitenkin kytenyt haave muutoksesta ja uudenlaisista työtehtävistä. Tuo haave sai tuulta alleen, kun huomasin, että Kainuunmeren Työterveydelle haettiin vastaanottohoitajaa. Yritys oli minulle entuudestaan tuttu asiakkaan näkökulmasta ja olin usein ajatellut, että täällä olisi mielenkiintoista vielä jonain päivänä työskennellä. Aika muutokselle osoittautui oikeaksi ja viime kesänä pääsin aloittamaan työt Kajaanin ja Paltamon toimipisteissä, vastaanottohoitajana.

Ensimmäiset kuukaudet uudessa työssä ovat olleet antoisia. Sain työhöni loistavan perehdytyksen, jonka ansiosta on ollut helppo päästä työhön kiinni. Jokainen päivä kuitenkin opettaa jotain uutta. Vastaanottohoitajan työnkuva on todella monipuolinen ja se yhdistää mielekkäällä tavalla toimistotyön sekä asiakaspalvelun ja ihmisten kohtaamisen. Vastaanottohoitajana pidän huolta, että asiakkaat ohjautuvat oikeanlaiseen hoitoon ja hoitosuunnitelman mukaiset jatkoajat tulevat varattua. Takaisinsoittopalvelu, etävastaanottoyhteyksien ja työterveysneuvotteluiden järjestely, laskutuksen ohjaaminen ja postin käsittely ovat yhtälailla osa päivittäistä työnkuvaani.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin onnellinen, että uskalsin lähteä tavoittelemaan uusia haasteita työurallani. Päivätyö, mukavat työkaverit ja monipuolinen työnkuva ovat merkittäviä tekijöitä arjen mielekkyydessä. Muutos entiseen on suuri, mutta ehdottoman tervetullut.

Katso avoimet työpaikat